SOL + rendszer

SOL+ rendszer

Komplett fűtési rendszer

Hőszivattyút tárolóval összekapcsolni bárki tud. Nem mindegy azonban, hogy milyen alkatrészekből áll össze a rendszer illetve, hogy a rendszer integrációját a gyártó garantálja-e. A Sonnenkraft SOL+ rendszere pont ezt nyújtja Önnek.

HP12M hőszivattyú De vajon mi késztetett egy vezető napenergia hasznosítással foglalkozó céget, hogy hőszivattyúkkal kezdjen foglalkozni? A válasz egyszerű: először is a hőszivattyú egy optimális kiegészítő fűtő egység mely képes energiát biztosítani, amikor azt már nem lehet hatékonyan előállítani a napkollektorokkal. Másodszor, mert van tapasztalatunk kiváló minőségű termékek gyártására. A SOL+ rendszer lelkét adó HP12M hőszivattyú kizárólag kiváló minőségű európai alkatrészekből készül, és nem kötöttünk kompromisszumot a nagyobb nyereség reményében.

HOGYAN MŰKÖDIK?

A SOL+ rendszer elsősorban napenergiával fűt így akár 40%-kal csökkenti a hőszivattyú éves működési idejét. A SOL+ rendszer esetében prioritást élvez a napenergiával történő energia ellátás és a HP12M hőszivattyú csak akkor kapcsol be, ha azzal már gazdaságosan nem lehet elegendő energiát előállítani. Ezzel 40%-kal lehet csökkenteni a hőszivattyú üzemidejét, mely csökkenti az üzemeltetési költségeket, óvja a környezetet és csökkenti a függőséget. Ez nemcsak a leghatékonyabb fűtési megoldást jelenti, hanem szükségtelenné teszi a hagyományos gázkazán működtetését.
Hőszivattyú egység belső nézet A rendszer azonban több mint az egységek összessége! Az alkalmazott HP12M hőszivattyú kategóriájának* legmagasabb hatásfokával rendelkezik. COP értéke rendkívül magas, 1 kW befektetett energiával 4 kW fűtési teljesítmény érhető el. A legmodernebb hőszivattyú technológia alkalmazásával akár 20%-kal alacsonyabb fogyasztás érhető el. A hőszivattyú inverteres technológiájának köszönhetően a kompresszor nem ki-be kapcsol a pillanatnyi hőigény függvényében, hanem folyamatosan működik szabályozott fordulatszámon. SKSHCP kijelzővel Vezérlési rendszer is a jövőt idézi. Érintőképernyős, egyszerű vezérlő az egész fűtési rendszert irányítja,  a LAN interface-szel távoli elérést biztosítunk akár okos telefonon keresztül is.
*A2/W35 COP 4,02 az AIT független bevizsgáló intézet kompakt kültéri hőszivattyú teszt eredményei alapján

VAN MÁR MEGLÉVŐ SONNENKRAFT RENDSZERE?

Akkor egyszer már helyesen döntött! Itt az ideje, hogy még egyszer megtegye! Fejlessze tovább napkollektoros rendszerét SOL+ rendszerré! Ehhez csak egy HP12M hőszivattyút kell vásárolnia, mellyel jelentősen növelheti rendszere hatásfokát.

  • Magas hatásfokú napkollektorok: A továbbfejlesztett Sonnenkraft SKR500 kollektorok 82%-os hatásfoka kategóriájának élmezőnyét jelenti
  • Higiénikus melegvíz előállítás: Az intelligens, öntanuló FWMi friss-víz modul lehetővé teszi, hogy csak akkor fordítsunk energiát a melegvíz előállításra, amikor tényleg szükség van rá. Mindezt a hálózati víz minőségével megegyező módon.
  • Tökéletes hőtárolás: A Sonnenkraft puffer tárolóinak hővesztesége annyira alacsony, hogy a megtermelt energiát nem a veszteségpótlásra kell fordítani.

Mit várhat a rendszertől?

GAZDASÁGOSSÁG

A SOL+ rendszerekkel az éves rezsi költségei akár 80%-kal csökkennek. Nincs szüksége kazánra, költséges gázbekötésre, kéményre.

KÖRNYEZETVÉDELEM

Egy átlagos házban, függően annak építészeti és épületgépészeti jellemzőitől egy jól méretezett fűtésrásegítő rendszerrel évente 3,5 tonna CO2-t takaríthat meg. Ez nagyjából három autó éves kibocsájtásával egyenlő.

FÜGGETLENSÉG

Az elmúlt években a gáz ára több mint 300%-kal nőtt. Ön tehát évről évre több százezer forint feletti rendelkezési jogát szerzi vissza.

SOL+ 500 CF SOL+ 1000 CF SOL+ 1000 CFP
Kollektorok  
Típusa SKR500 SKR500 SKR500
Mennyisége 3 db 6 db 6 db
Felülete 7,5 m2 15,1 m2 15,1 m2
Tároló PSR500E PSR1000E PSC1000E
Szolár oldali töltés PSKR18HE-O PSKR18HE-O SLM50HE-O
Friss-víz modul FWM15i-Cu FWM15i-Cu FWM15i-Cu
Fűtési modul   HKM20HE-O HKM20HE-O
Tágulási tartály AG25S AG50S AG50S
Fagyálló 20 liter 25 liter 25 liter
Hőszivattyú  
Típusa HP12M HP12M HP12M
Teljesítménye 4-12 kW 4-12 kW 4-12 kW
Vezérlés SKSCHP SKSCHP SKSCHP
Fűtés oldali szivattyú modul CPHP CPHP CPHP
Váltószelep 1 x DWVHP 2 x DWVHP 2 x DWVHP

 

Kapcsolódó videó (Angol felirattal)

SOL+ rendszer ismertető: letöltés

A PDF dokumentumok megtekintéshez szükséges szoftver: Adobe Reader (beszerzem).

 

Visszatérés: az oldal tetejére >